Backträning på Flottsbro

Publicerat den Uppdaterat den

IMG_1499
Dags för backträning med packning, igen. 

Flottsbro är en mysig liten skidbacke i Huddinge. Nästa gång ska jag bjuda in andra till att knata upp och ned med mig. Är du sängbunden så går det att kika på aktiviteterna via webkameror: Webbkameran vid Flottsbro.

Jag började med springa runt Flottsbrobacken ca 3,7 km ”Utsikts-rundan”, vilket gick jätte bra! Namnet säger hur banprofilen var. Sen var det dags att möta Martin och ta över den fint packade ryggsäcken på 8 kg.
IMG_1495
Efter ett tag så var backen rätt trevlig. En viss takt kom, tass, tass, tass, tass. Jag möte ett par andra i backen, både de som hejade och de som bara log.

Det här med att älska backar har kommit på sistone. Speciellt efter att jag börjat springa/träna med Annelie och fått gå på ultramarathonträningar. (Mer om denna fantastiska kvinna kommer en annan gång).IMG_1481
Jag fått lära mig att inte ta steget på tå utan försöka trampa med hela foten. Tänk energisnålt. Hur sparar jag mest energi under hela resa? Det blir något lättare att trampa med hela foten genom att zick-zacka uppåt. Gäller samma sak nedåt. Eller kan du och vågar så spring. Jag skulle säga att fokus vid backträning är mest att ta sig ner snabbt och energisnålt. Uppåt är backen trevlig rump- och bålstabilitetsträning, men nedåt när du ”bromsar” så sliter du mycket på lårmusklerna och de blir lätt trötta. Mina lår darrade när jag knatade sakta som en snigel nedåt.

Det är nu jag ska träna backe för att bli stark. På tävlingsdagen är det för sent att börja undersöka backen. Under ett ultramarathonlopp så är det ett helt annat tempo. Vid starten är det inget tjurrus direkt och vid backarna går ALLA. ”Gå upp och spring ned”
IMG_1480
Nog om detta så blev det TRE toppturer. Varför är backträning så himla bra träning? Jo, det tränar springmusklerna och att hitta sitt lugna inre.

Varför tränar du i backen?

Backpasset enligt appen Argus:FullSizeRenderMin favvo energiåterhämtning är med soppa av något slag. Idag blev det linssoppa och te. IMG_1500

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.